Neki arapi su hteli da obrnu neku lovu, pa smo uleteli u priču sa njima i napravili ovaj Belgrade Beerfront poduhvat.  Oni bas vole da piju (kad putuju preko) pa su nas zamolili da odradimo nesto HALAL, tako da evo nas… šalu na stranu, moramo malkice da se sprdamo. Beograd na Pivu, je parodija pijanstva za sve ozbiljne zajebante, firme, raznopolne zajednice…

Beograd na Pivu je koncept druženja sa pivom, arapima, kolegama, taštom, zetom, Vučićem (ako ga nagovorite da investira)… šta god vam padne napamet.  Ideja je jednostavna, mi imamo pivaru (Pivzdarija), pri pivari imamo pivnicu, iznad pivare i pivnice imamo apartman (ukoliko se bas uroljate pa ne možete kuci, ili ako vam se ne ide).  Vi dovedete ekipicu, platite po osobi (što vise to bolje za drzavu) po cenovniku u meniju gore, mi vam onda pokazujemo kako se kuva pivo u pivari, gde vi možete čak i da skuvate neku vašu varijantu, pokažemo vam celu proizvodnju i sve što vas zanima, onda se odteturamo 3-ipo metra dalje do pivnice, tamo se svi napijemo ko zveri uz neograničenu konzumaciju alkohola, a ako ste sa firmom, bice tu i ‘peščani šejk’ ketering, neke kamile sa roštilja, itd. Na kraju vi mortus srecni, mi pokušavamo nekako da zaključamo prostor, ali nikako da ubodemo ključ u bravu… i fajront… vi palite, ili dalje u provod, ili gajbi, ili u apartman sa djakuzijemo gore iznad pivare, ako ste kojim slučajem previše uroljani.

O Pivzdariji…

 

Pre svega, zahvaljujemo vam se na interesovanju i ovom prilikom želimo da se predstavimo, onako baš iskreno, u stilu pravih pivopija. Posle mnogo godina izlazaka, lančanih pijanstava, teških glavobolja i sve težih mamurluka počeli smo da se pitamo da li nas glava sutradan boli zato što matorimo ili je možda do lošeg piva.Većina ljudi je hvalila jednu sortu piva ili drugu, ali uglavnom neku kupovnu, onu punu konzervansa, industrijskih boja i aditiva, da bi rok trajanja na polici u radnji sačuvao to pivo u svežem stanju dok ne stigne do vaših i naših usta. Onda su se odjednom pojavila nova ‘Kraft’ piva.  Kraft piva su uglavnom domaća piva bez aditiva koja se prave u manjim količinama, sa ljubavlju, a ne u mehanizmima velikih fabrika za štancovanje brend imena bez mnogo brige o kvalitetu same tečnosti odnosno piva.

Od kada smo počeli da pijemo domaća kraft piva primetili smo da mamurluka skoro ni nema, a pritom je ukus mnogo bolji.  Domaća kraft piva su specifična baš po tim raznim ukusima jer je moguće dodati razno voće tokom fermentacije i samim tim dobiti pivo ukusa po želji. Ali… uvek neko ali, postojao je samo jedan mali problem sa kraft pivima, mnogo su skupa! Iz tog razloga smo odlučili da pravimo naša domaća kraft piva.  Udružili smo se sa 2 tehnologa, jednim iskusnim (da slučajno nesto ne pogrešimo)  i jednim fantastičnim mlađim, radi ideja i eksperimentisanja. Naša mala proizvodnja je počela 2014. godine po uzoru na taj novo-nastali svetski trend kraft pivarstva ali je bila usmerena isključivo ka nama, mi napravimo – mi popijemo. Uz mnogo truda i volje razvijali smo recepturu i proces fermentacije dok nismo dobili vrhunske rezultate odnosno vrhunsko pivo.

Sada, posle više godina iskustva, raspolažemo sa mnoštvom sopstvenih recepata za pravljenje piva najboljeg kvaliteta koje smo do tančina usavršili.  Neka od tih stotinak piva smo sertifikovali i mislimo da je konačno trenutak da ih podelimo i sa vama! Cilj nam je da svi budu u mogućnosti da piju pivo najboljeg kvaliteta po pristupačnim cenama. Zašto?  Zato što mi takođe pre svega volimo dobro pivo. Želimo jednom za svagda da istrebimo mamurluk! Ovom prilikom vas pozivamo da probate naše pivo da biste se i sami uverili – verujemo da nećete zažaliti!